Atte Peltola kehittämään PipeCloudin liiketoimintaa

Atte Peltola kehittämään PipeCloudin liiketoimintaa

TIEDOTE 29.4.2020

Insinööri Atte Peltola on nimitetty PipeCloudin kehittämisestä ja myynnistä vastaavaksi johtajaksi. Peltola siirtyy PipeCloudiin telakkayhtiö Meyeriltä, jossa hänellä oli globaali vastuu Meyerin laivanrakennusklusterin PLM-tuotetiedonhallinnan strategisesta johtamisesta.

”PipeCloudin kehitysvauhti on tehnyt suuren vaikutuksen telakkaan ja moniin sen kanssa tiiviissä yhteistyössä toimiviin kokonaistoimittajiin”, Atte Peltola sanoo.

”Halusin mukaan PipeCloudin tiimiin, koska uskon että meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus tehdä globaali läpimurto suomalaisella teollisen rakentamisen ohjelmistoinnovaatiolla.”

PLM-järjestelmää (Product Lifecycle Management) voi kuvata telakkayhtiön aivoiksi ja keskushermostoksi. Atte Peltola ehti työskennellä Meyer-urallaan sekä Turussa että telakkaryhmittymän pääkonttorilla Papenburgissa. Hänen tehtäviinsä kuului muun muassa uuden PLM-järjestelmän käyttöönotto ja sen integroiminen telakkaklusterin kaikkien yksiköiden hyödynnettäväksi. Ennen Meyeriä Peltola toimi Sandvikin globaalissa yksikössä Turussa ja oli mukana perustamassa yrityksen sisäistä PLM-palvelukonseptia. Sandvikia edelsi seitsemän vuoden pesti MacGregorilla.

PipeCloud on Sihystä irronnut spinnoff-yritys ja teollisen valmistuksen ohjausjärjestelmä, joka kehitettiin esivalmistettujen putkistojen tuotannon tehostamisen tarpeisiin.

”Sihyssä on onnistuttu kaivamaan pajalle kertynyt hiljainen tieto ja tuomaan se järjestelmään, joka nopeuttaa ja automatisoi monia valmistuksen työvaiheita”, Atte Peltola sanoo.

”Kehitystyön nopeus kohoaa hämmästyttävän suureksi, kun softaa tehdään alan johtavan pajan kyljessä. Pystymme tuomaan uudet oivallukset muutamissa päivissä tai viikoissa järjestelmään, kun tyypillisissä tuotteistetuissa ohjelmistohankkeissa tämä tapahtuu yleensä kuukausien aikajänteellä.”

PipeCloudin toimitusjohtaja Jarno Soinila sanoo, että Sihy hyödyntää seuraavaksi PipeCloudin älykkyyttä runkokanavien valmistuksessa. Nopeasti kehittyvää järjestelmää tarjotaan kuitenkin aktiivisesti myös muille meriteollisuuden toimijoille ja teollisen rakentamisen suunnittelijoille.

”Olen todella iloinen siitä, että saamme Aten kaltaisen huippuosaajan mukaan PipeCloudin tiimiin kehittämään järjestelmää ja viemään siitä sanaa suunnittelun ja valmistuksen kollegoille. Atte pitää huolen myös siitä, että emme lupaa mitään sellaista, mitä emme pysty teknisesti toimittamaan. Asiakkaiden luottamus on PipeCloudille kaikkein arvokkain asia.”

Lisätietoja:

Kehitys- ja myyntijohtaja Atte Peltola

PipeCloud Oy

+358 400 709 453

atte.peltola@pipecloud.fi

 

Toimitusjohtaja Jarno Soinila

PipeCloud Oy

+358 40 517 9502

jarno.soinila@pipecloud.fi