Atte Peltola Ardorin johtoryhmään – vastuualueena digitalisoinnin johtaminen

Atte Peltola Ardorin johtoryhmään – vastuualueena digitalisoinnin johtaminen

Atte Peltola on nimitetty Ardorin johtoryhmään, jossa hän vastaa yhtiön digitalisoinnin johtamisesta, asiakastyytyväisyydestä ja markkinointiviestinnästä. Peltola on Ardorin historian ensimmäinen digitalisaation johtaja (CDO, Chief Digital Officer).

”Digitalisaatio on yksi Ardorin liiketoiminnan tärkeimmistä valteista ja keino, jolla tuotamme asiakkaille epäreiluja kilpailuetuja”, Peltola sanoo.

”Tehtäväni on katsoa, miten Ardor voi tehostaa koko ketjun työtä tuotannon ohjauksesta markkinointiin saakka. Miten voimme edetä digitalisoinnissa mahdollisimman syvälle ja tehdä asioita viisaammin ja helpommin.”

Digitalisaation avulla voidaan saavuttaa esivalmistettujen putkistojen valmistamisessa jopa 30-40 prosentin tuottavuushyötyjä asiakkaiden hyväksi. Atte Peltolan mukaan onnistuminen asiakastyössä vaatii kuitenkin myös joustavaa ajattelua ja toimintaa sekä luovaa ongelmanratkaisua:

”Miten ihminen otetaan meillä vastaan, miten hänen asiansa käsitellään ja miten reklamaatiot hoidetaan? Ensimmäinen vastaus tulee Ardorin arvoista: Me olemme rehtejä, rehellisiä ja avoimia asiakkaita kohtaan. Asioista otetaan vastuu ja ne käsitellään ripeästi. Ja kun meille sitten joskus tulee niin sanottuja hankalia tapauksia, niiden hoitamista priorisoidaan eikä lykätä.”

Insinööri Atte Peltola on työskennellyt aiemmin uransa aikana mm. telakkayhtiö Meyerissä, Sandvikissa ja MacGregorilla. Ardorin johtoryhmään Peltola nousi Ardorista aiemmin irronneesta spinoff-yrityksestä PipeCloudista, jonka kehittämisestä ja myynnistä hän edelleen vastaa.

”Innostavinta Ardorissa ja PipeCloudissa on omistajien voimakas halu tehdä asiat joka päivä paremmin”, Peltola sanoo. ”Tämä voittamisen tahto potkii minuakin suurella voimalla eteenpäin. Ardorin porukka on saanut paljon aikaan, mutta kukaan ei ole täällä jäänyt nautiskelemaan taakse jääneiden päivien menestyksistä.”

PipeCloud on SaaS-pohjainen tuotannonohjausjärjestelmä, joka on parantanut Ardorin tuotannon tehokkuutta noin 20 prosenttia. PipeCloud niputtaa Ardorin pajalle saapuvat uniikit putkitilaukset mahdollisimman tehokkaasti valmistettaviksi kokonaisuuksiksi ja tuottaa automaattisesti ohjelmat muun muassa CNC-koneille ja työmääräimet hitsaajille.

”Atte Peltolan tehtävänä on varmistaa, että Ardor saa kaiken irti PipeCloudista ja muista prosessejamme tukevista järjestelmistä”, Ardorin toimitusjohtaja Henri Hyvärinen sanoo.

”Mitä paremmin Ardor onnistuu digitalisaation kiihdyttämisessä, sitä syvempää ja laadukkaapaa palautetta annamme myös PipeCloudin järjestelmäkehityksen tueksi. Atella on poikkeuksellisen vahva kokemus laivanrakennuksen järjestelmien kehittämisestä ja siksi erinomaiset edellytyksen onnistumiseen tässä tärkeässä tehtävässä. Panostamme Aten johdolla myös markkinointiin, jotta asiakkaat tietävät, miten voisimme auttaa heitä menestymään entistä paremmin.”

Chief Digital Officer Atte Peltola

Ardor Oy

+358 400 709 453

atte.peltola@ardor.fi

 

Toimitusjohtaja Henri Hyvärinen

Ardor Oy

+358 40 523 7576

henri.hyvarinen@ardor.fi