Kemppi ja PipeCloud aloittavat globaalin ohjelmistoyhteistyön

Kemppi ja PipeCloud aloittavat globaalin ohjelmistoyhteistyön

TIEDOTE 12.6.2019

Suomalaiset yritykset digitalisoivat hitsauksen: tuotanto tehostuu ja jäljitettävyys paranee.

 

Hitsauksen digitalisoiminen kiihtyy, kun älykkäimpien hitsauskoneiden kyvykkyys yhdistetään Suomessa kehitetyn ainutlaatuisen tuotannonohjausjärjestelmän tuottamaan tietoon. Kempin ja PipeCloudin yhteistyö avaa merkittäviä hyötyjä niin putkia hitsaaville yrityksille kuin työn tilaajallekin.

PipeCloud mahdollistaa 3D-suunnittelumalliin perustuvien uniikkien putkihitsisaumojen tietojen viemisen Kempin WeldEye-ohjelmistoon, joka palauttaa toteutetut työsuoritteet takaisin PipeCloudiin.

”Integraatio PipeCloud-järjestelmään on jälleen kerran osoitus WeldEyen helposta integroitavuudesta yrityksen avainjärjestelmiin. Tämä mahdollistaa helpon siirtymisen paperittomaan hitsaustuotannon hallintaan ja antamaan reaaliaikaisen näkyvyyden tuotannosta myös yrityksen toiminnanohjaus-  ja KPI-järjestelmiin”,  sanoo WeldEyen globaalista myynnistä vastaava Mikko Väisänen (kuvassa vasemmalla), Vice President, Sales Development, Kemppi Oy.

”Tehtaan johto saa läpinäkyvyyden siihen, mitä tehtaalla tapahtuu. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia tuotannon tehokkuuden kehittämiseen. Työn tilannut loppukäyttäjä, esimerkiksi öljynjalostamo, pystyy puolestaan jäljittämään hitsausurakan tapahtumat tarvittaessa yksittäisen sauman tasolle saakka”, hän jatkaa.

WeldEye on ensimmäinen hitsauksen hallintaan kehitetty ohjelmistoratkaisu. Se nopeuttaa pätevyyksien ja hitsausohjeiden hallintaa ja kerää lisäksi hitsaustyön jäljitettävyyteen liittyvää tietoa ja suoritusarvot kuten lämmöntuonnin.

PipeCloud on teollisuuden tarpeisiin kehitetty MES-ohjelmisto (Manufacturing Execution System), joka yhdistää suunnittelijoiden datan materiaalidataan, niputtaa työt sekä räätälöi ohjelmat työstökoneille ja työmääräimet hitsaajille.

PipeCloudin toimitusjohtaja Jarno Soinila arvioi, että työn digitalisointi voi lisätä hitsauksen tehokkuutta tilanteesta riippuen 20–100 prosenttia.

”Putkien esivalmistajan johto näkee reaaliaikaisesti, jos hitsauskoneiden kaariaika on  esimerkiksi 20 prosenttia työajasta. Johto voi tehdä tuotannon ohjaukseen korjauksia ja nähdä myös vaikutuksen saman tien. Mitattava fakta korvaa mutu-tason arvaukset”, Soinila sanoo.

”Hitsaustöiden jäljitettävyys on tärkeä asia erityisesti öljy- ja kaasuteollisuudelle sekä ydinenergia-alalle. Uskomme, että hitsauksen jäljitettävyysvaatimus on tulossa pian myös muuhun rakentamiseen”, hän lisää.

 

LISÄTIETOJA:

Jarno Soinila, toimitusjohtaja, PipeCloud Oy

+358 40 517 9502 jarno.soinila@pipecloud.fi

Mikko Väisänen, Vice President, Sales Development, Kemppi Oy

+358 44 289 9398 mikko.vaisanen@kemppi.com