Sihy siirtyi ensimmäisenä uuden sukupolven PipeCloudiin

Sihy siirtyi ensimmäisenä  uuden sukupolven PipeCloudiin

TIEDOTE 7.11.2019

Sihy on ottanut käyttöön ensimmäisenä maailmassa PipeCloudin uuden version, joka avaa tien metallinjalostuksen esivalmisteiden tuotannon digitalisointiin. PipeCloud on ainutlaatuinen web-pohjainen tuotannonohjausjärjestelmä, joka kokoaa esimerkiksi telakan tilaamista uniikeista putkista mahdollisimman tehokkaasti valmistettavia kokonaisuuksia.

”Tuomme sarjatuotannon edut uniikkien kappaleiden valmistukseen”, Sihyn toimitusjohtaja Jarno Soinila sanoo.

”PipeCloudin ykkösversio on parantanut merkittävästi Sihyn tuottavuutta, ja kakkosversio vie tätä kehitystä edelleen eteenpäin. Järjestelmä hallitsee entistä monimutkaisempia kokonaisuuksia ja mahdollistaa lean-periaatteiden mukaisen imuohjauksen. Sihy pystyy lyhentämään tuotannon läpimenoaikaa ja sitä kautta tarjoamaan entistä nopeampia toimitusaikoja asiakkaille.”

PipeCloud tuottaa automaattisesti ohjelmat mm. CNC-koneille ja työmääräimet hitsaajille. Tehtaan johto saa täyden läpinäkyvyyden tuotannon tapahtumiin ja pystyy myöhemmin jäljittämään tapahtumat tarvittaessa yksittäisen hitsaussauman tasolle saakka.

Raisiossa toimiva Sihy on Meyerin Turun telakan merkittävin putkien esivalmistaja. SaaS-alustalla toimivan PipeCloudin kehitystyö aloitettiin Sihyssä, kun yhtiö halusi vastata edullisempien työvoimakustannusten maissa toimivien kilpailijoiden haasteeseen. Viime vuonna PipeCloud irrotettiin omaksi yhtiökseen, jotta spinoff-innovaatiota voitaisiin kehittää globaaleille markkinoille.

”Meidän täytyy toimia Suomessa aiempaa älykkäämmin, jotta voimme pitää työpaikat täällä ja maksaa meidän ammattilaisille sellaista palkkaa, jonka he ansaitsevat”, Soinila sanoo. ”Uskomme siihen, että PipeCloud mullistaa putkien esivalmistuksen niin Suomessa kuin maailmallakin.”

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jarno Soinila

Sihy Oy

+358 40 517 9502

jarno.soinila@sihy.fi