Sihyn ja Europlanin yhteistyö syvenee: Sihy toimittaa esivalmisteita Suomeen ja Saksaan

Sihyn ja Europlanin yhteistyö syvenee: Sihy toimittaa esivalmisteita Suomeen ja Saksaan

TIEDOTE 11.2.2020

Sihy toimittaa esivalmistetut putket ICON-laivojen hyttialueisiin, joiden kokonaistoimittajana on Europlan Engineering. Osa putkistoista toimitetaan Meyerin Turun-telakalle, osa Meyer Neptunin telakalle Saksan Rostockiin. Europlanin vastuualueeseen kuuluu ICON-sarjan ensimmäisen aluksen miehistö- ja matkustajahyttialueet, ja Europlanilla on sopimus myös toiseen alukseen.

”Olemme rakentaneet tämän kuvion uudella tavalla jo suunnittelusta lähtien”, Europlanin projektipäällikkö Juho Huttunen (kuvassa vasemmalla) sanoo. ”Haluamme suoraviivaistaa prosesseja ja parantaa tuotannon tehokkuutta. Syvennämme yhteistyötä Sihyn kanssa, koska Sihyllä on vahvaa osaamista ja hyvä asenne. Sihyn tiimi haluaa kehittää toimintaansa meidän tarpeiden pohjalta, ja he tuovat alalle uusia toimintatapoja.”

Sihyn ja Europlanin sopimukseen sisältyy myös toimitusketjun digitalisointi: Europlan saa käyttöönsä PipeCloudin asiakasportaalin. PipeCloud on Sihyssä kehitetty SaaS-pohjainen esivalmistuksen tuotannonohjausjärjestelmä, joka tarjoaa putkien toimittajalle sarjatuotannon edut uniikkien kappaleiden valmistukseen ja asiakkaalle täyden läpinäkyvyyden tuotannon etenemiseen.

”Saamme työkalun putkien esivalmistuksen reaaliaikaiseen seurantaan”, Huttunen sanoo. ”Pystymme järjestämään logistiikan aiempaa tehokkaammin, kun suunnittelussa ja työmailla työskentelevät kollegat tietävät, missä tavara liikkuu ja milloin se tulee. PipeCloudissa sama tieto on kaikkien saatavilla.”

Sihy ja Europlan ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2008. Sihyn hallituksen puheenjohtaja Henri Hyvärinen (kuvassa oikealla) kiittää Europlania luottamuksesta ja kokonaisvaltaisesta ajattelusta:

”Edessä on hieno ja haastava projekti, koska työtä on paljon ja toimitusten pitää virrata Europlanin alueille täsmälleen silloin, kun niitä tarvitaan. Nyt sovittu pitkäjänteinen toimintamalli tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet onnistumiseen. Haluamme osoittaa ICON-toimitustenkin kautta, että Sihy on Euroopan tehokkain putkien esivalmistustehdas.”

Lisätietoja:

Hallituksen puheenjohtaja Henri Hyvärinen

Sihy Oy

+358 40 523 7576

henri.hyvarinen@sihy.fi