Halikko Steelin putkiliiketoiminta ja konekanta Sihyn omistukseen

Halikko Steelin putkiliiketoiminta ja konekanta Sihyn omistukseen

TIEDOTE 3.3.2019

Investoinnit koneisiin, tiloihin ja rekrytointeihin nostavat tuotantokapasiteettia tuntuvasti.

Raisiolainen Sihy Oy on hankkinut omistukseensa Halikko Steelin putkiliiketoiminnan ja siihen liittyvän konekannan. Liiketoimintakaupassa siirtyneet koneet mahdollistavat Sihylle tuotantokapasiteetin kasvattamisen lähes kolminkertaiseksi.

”Tämä investointi on yksi tärkeimmistä Sihyn tulevan kasvun edellytyksistä”, Sihyn toimitusjohtaja Jarno Soinila sanoo.

”Kun investoimme koneiden lisäksi myös tuotantotiloihin ja uusien ammattilaisten rekrytointeihin, voimme valmistaa jopa 2000 esivalmisteputkea viikossa, kun aiemmin pystyimme noin 700 putkeen.

Soinilan mukaan investoinnin motiivina oli Turun telakan voimakas kasvu. Sihyn omistajat halusivat varmistaa, että yhtiön konekanta pystyy vastaamaan niin laadullisesti kuin määrällisestikin laivanrakennuksen kaikkiin tarpeisiin.

Halikko Steeliltä hankittujen koneiden joukossa on muun muassa automaattinen plasmaleikkuri, viisi taivutuskonetta, 15 hitsauskonetta, 20 pyörityspöytää, kolme levypyöritintä ja yksi rullapyöritin.

”Olemme kunnostaneet tämän kaluston uudenveroiseen kuntoon ja modernisoineet taivutuskoneiden ohjausta uuden digitaalisen tekniikan avulla”, Soinila kertoo. ”Järkevät investoinnit parantavat entisestään Sihyn tuotannon kustannustehokkuutta ja toimitusvarmuutta.”

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jarno Soinila

040 517 9502