Putkisilta, STEP Oy

Putkisilta, STEP Oy

Toimitimme 10 kilometriä kemikaaliputkistoja ja 1000 000 kiloa teräsrakenteita Harjavallan akkumateriaalitehtaalle. Suurimmat putkisillan lohkot olivat 46 metriä pitkiä ja painoivat liki 100 000 kiloa. Näin mittava projekti toteutettiin.

Projektikokonaisuuden hallinta

Vaiheistimme ja aikataulutimme projektikokonaisuuden materiaalien hankinnan, valmistuksen ja asennukset asiakkaan vaatimusten mukaan. Pääsimme myös vaikuttamaan projektikokonaisuuden toteutustapaan, jonka myötä pystyimme vastaamaan hyvinkin tiukkaan aikatauluvaatimukseen. Periaatteenamme oli korkea esivalmistusaste tuotannossa, jolloin työmaalla tapahtuvien asennusten läpimenoaikaa pystyttiin lyhentämään. Korkean esivalmistusasteen tuottaminen vaati meiltä suunnittelua putkisiltojen rajapintojen osalta. Myös olosuhteiltaan kuivassa ja pohjaratkaisuiltaan systemaattisesti suunnitellussa tehtaassa tapahtuva työ on reippaasti nopeampaa kuin työmaalla.

Toimitus lohko per viikko

Projektikokonaisuus muodostui 25 putkisiltalohkosta. Toimitukset työmaalle suoritettiin lohko viikossa -periaatteella. Siltalohkot toimitettiin meidän Raision tehtaalle. Putket esivalmistettiin, asennettiin, testattiin ja eristettiin lohkoihin tehdasolosuhteissa. Lisäksi myös saattokaapelointi suoritettiin eristysten alle.

Asennukset työmaalla

Ardor suoritti Harjavallan akkumateriaalitehtaalle putki- ja laiteasennukset oman projektikokonaisuuden osalta. Lohkot nostettiin ja asennettiin oikeisiin paikkoihin ja lohkojen rajapinnat yhdistettiin toisiinsa. Lopulliset testaukset, kuten koeponnistuksen, sekä asennus- ja lopputarkastuksen hoidimme yhdessä asiakkaan kanssa. Myös loppudokumentaatio luovutettiin asiakkaalle, kun projekti oli luovutettu hyväksytysti asiakkaalle. Projektin toimitus tapahtui tilaajan toiveen mukaan ja projekti tuli päätökseen syksyllä 2021.

Ardorin projektiosaaminen ja toimintatavat korkean esivalmistusasteen suhteen pääsi oikeuksiinsa tämän projektin kohdalla.

Haluamme auttaa asiakkaitamme onnistumaan! Ota yhteyttä Teemuun:

teemu.kallioniemi@ardor.fi

040 779 2713